Planerade kullar 2024

Det är fantastiskt skoj att så många hör av sig om hur mina valpplaner ser ut inför 2024. Jag planerar ju alltid i god tid, men så är det en hel del detaljer som ska stämma, t ex ögonlysningsresultat och jaktlig utveckling inte minst.
Inför 2024 planerar jag ett par kullar, som jag såklart är väldigt nyfiken på själv. Du kan läsa mer om kombinationerna och se valparnas kommande stamtavlor under fliken Planerade parningar 2024.
 
Gnista löper förhoppningsvis redan i slutet av detta året och är klar med sin ögonlysning. Valet av hanhund kändes helt självklart, då jag följt Wauniago Fowler ett tag.
 
I dagarna blev även Omni, aka Kiaras, ögonlysning klar och då hon väntas komma i löp närsomhelst så hoppas jag att hon, liksom jag, ska finna Mac – Tullyah McDuff – lika fin som jag gör. Kiara kan komma i löp närsomhelst, men får gärna vänta tills årsskiftet…..
 
En annan MacDuff- är ju spaniel-Duffy, som återigen ska ha en kull valpar hemma hos mig. Tidigare kull från 2021 är jag mycket mycket nöjd med från dem jag kunnat följa på nära håll. Tilltänkta hanen är min egen Rufus – C S Cracker – som är just en riktig smällkaramell till hund! Duffy väntas löpa runt årsskiftet 23/24.
 
Å sist och även minst – så har vi min lilla goa cocker-Saga och tuffingen Tuff. Saga har utvecklats något alldeles enormt efter ett längre uppehåll i träningen, pga alla mina kurser och andra åtaganden. Hon har allt och lite till som jag sett att Funny & Flash har i sina gemensamma avkommor. Inte minst visar storebror FTW Country Sports Flash aka Todd detta!
Tuff fick tyvärr en rejäl borreliainfektion i september, som han fortfarande medicineras för. Typiskt när vi skulle komma igång på riktigt denna säsong. Jag har dock sett vad han har i sig och jag hoppas att vi ska få möjlighet att jaga mot slutet av säsongen. Saga o Tuff paras förhoppningsvis i maj 2024. Båda två är fria på höfter och ögon. 

Labrador retriever

  • Country Sports Gnista – Wauniago Flowler
  • Country Sports Omni – Tullyah McDuff

 Springer spaniel

  •  Country Sports MacDuff – Country Sports Cracker

 Cocker spaniel

  • Country Sports Fairytale – Perdix Gundogs Abbas Tuff Enuff