Skip to content

Om kenneln

Tina med sina hundar. Fotograf Åsa Norrby.

Country Sports kennel inriktar sig på uppfödning av springer spaniel, cocker spaniel och labrador retriever av jakttyp.

Den typ av spaniel som jag föder upp är specialiserad på småviltjakt under hagelbössans räckvidd. Labradorerna används uteslutande som apportörer och eftersökshundar.

Alla kennelns hundar används mycket under höstens jakter, både för egen del och som hjälp på större godsjakter runt om i Skåne.  Utöver detta startar jag mina hundar på jaktprov både i Sverige och Danmark.

Naturligtvis är hundarna familjemedlemmar och mycket ”goa” sådana. Utöver livet som jakthund fungerar de alla även som ”pedagogiska hundar” vid mitt arbete. Se separat artikel under fliken ”Artiklar”.

Jag tillämpar inte kösystem utan förbehåller mig rätten att välja ut de valpköpare som jag tror passar bäst för mina valpar.

Om det, mot all förmodan, skulle vara så att en hund från min uppfödning måste omplaceras, hjälper jag givetvis till med detta.

Mitt avelsmål är att föda upp hundar med stor jaktlust och samarbetsvilja.

En bra start i livet

Alla valpar föds och växer upp inomhus tillsammans med sin mamma. Under fjärde levnadsveckan är valpköpare välkomna på besök. Fram tills dess vill jag att valparna – och mamman – ska ha lugn och ro.

Valparnas fostran sköts av tiken, men även av mina andra vuxna hundar, både tikarna och hanarna får hjälpa till. De vänjs gradvis vid diverse ”stök” som förekommer i ett vanligt hem samt även bilåkning. Jag försöker förbereda dem så gott de går inför deras flytt till nya familjer.

När valparna flyttar hemifrån är de veterinärbesiktigade, chipmärkta, vaccinerade, avmaskade vid minst tre tillfällen samt registrerade i SJR – Svenskt JakthundsRegister.

Country Sports kennel är en registrerad firma och innehar F-skattsedel.

Alla valpköpare erbjuds regelbunden träningshjälp under hundens första 1 år. Årligen arrangeras kennelträffar med externa tränare från Storbritannien eller Danmark. Vidare råd och stöd under hundens livstid är för mig en självklarhet!

SJR logo