Gnista & Bryn

För 11 år sedan så letade jag hane till min one in a lifetime labbe Mary. På andra sidan sundet fanns han – en lika framgångsrik hane som min Mary – MPM 12 DKFTCH DKTM Jobeshill Olof. Från den kullen, som var Marys sista, behöll jag den rävröda tiken Country Sports Flame.
Flamma blev mamma till fyra kullar varav två med Glenbriar Play of Perdix Gundogs. Från den första kullen med honom behöll jag min Country Sports Gnista.
 
Gnista föddes 2019 och är alltså 4 år. Hon är en relativt stor tik med en stark och uthållig kropp. Hon är vänligheten själv och kryper gärna intill för att mysa. Hon är lugn och cool på andjakter, där mycket tid går åt att bara sitta och vänta, men ändå väldigt uppmärksam. Hennes markeringsförmåga är mycket bra. Hon går i alla typer av vegetation, på land som i vatten och jobbar envetet på skammade änder. På roughshooting går hon tålmodigt vid min sida samtidigt som mina spaniels arbetar intensivt framför, återigen cool och mycket uppmärksam. Hon är mjuk och fin i greppet. Pälsen är tät och bra.
 
Hon är ögonlyst UA 2023 och har HD A/A samt ED 0/0.
SD2 clear.
 
2022 hade Gnista en kull valpar med Nettlefields Falco, som artar sig mkt väl.
 
Tilltänkt pappa till kommande kull är Wauniago Fowler, en maffig hane med finfina egenskaper. Bryn, som han kallas, ägs av Gnistas morfars ägare, så cirkeln sluts litegrann. 
Bryn är född 2020 och har startats på en del prov i Danmark med framgång.
Om Bryn skriver Carsten, som äger honom, såhär: 
Bryn har et godt temperament! Venlig mod alle og imødekommende. Han var ”kennelhund” da jeg fik ham, men er nu helt forandret og meget social. Han slapper af og hviler meget i sig selv, når han ikke skal arbejde. Når han skal arbejde, er han koncentreret, hurtig og virkelig hårdtgående i alt terræn og en god svømmer.
 
Han är ögonlyst UA samt gentestad fri från PRA och Stargardt.
HD A/A, ED 0/0.
Fri från CNM, EIC samt SD2 clear.
 
Jag hoppas på samarbetsvilliga och starka valpar efter dessa föräldrar. Massor av vilja att vara till lags och hög arbetskapacitet kombinerat med ett coolt och vänligt sinnelag. Det kommer nog inte heller att göra ont att vila ögat på dem – för åtminstone jag tycker att de är riktigt snygga också.
 
Gnista kommer troligtvis i löp under november månad.
      FTW Cynhinfa Jarmen of Wauniago 
   FTW Ffynongain Buzzard of Wauniago    
      Ffynongain Xena  
 Wauniago Fowler       
          
      GBFTCH Jobeshill Guns of Navarone 
   Troddenmills Goes for Glory    
      FTW Tayfordwoods Gingema With Troddenmills
Valp         
          
          
   Glenbriar Play of Perdix Gundogs     
          
 Country Sports Gnista        
          
      MPM12 DKFTCH DKTM Jobeshill Olof 
   Country Sports Flame     
      MPM 08 SFTCH SWTM Perdix Gundogs Proud Mary