Jakt förbi….

10 aktiva jaktsäsonger fick vi tillsammans.

Ett helt decennium med innehållsrika och oförglömliga jaktsäsonger av glädje och effektivitet

De senaste åren har jag av hela mitt hjärta önskat att jag skulle få ”bara en säsong till” med mina pantertanter. En efter en har de andra lämnat oss, men i 11 år och 11 månader fick jag ha dig vid min sida.

Vår sista säsong tillsammans har du på ett tvärsäkert sätt levererat och med beslutsamhet och utan självbevarelsedrift kastat dig in i de tätaste björnbär för att få ut fasanerna.

Att få ha dig i mitt team har varit ovärderligt – med dig har jag kunnat slappna av och njuta oavsett om vi gått i täta julgransodlingar för att leta efter morkullor på stora gods i Danmark, eller efter kaniner och fasaner på skånska slätten.

Den tillit och kontakt önskar jag att alla får uppleva med sin spaniel – på det sättet har du tjänat som en stor förebild.

Vid 9 års ålder gick vi fortfarande på jaktprov och du tog med dig CoM från vinnarklasserna trots din höga ålder.

En valpkull blev det med 9 fina valpar. Du var en enastående mamma – hängiven och omsorgsfull – precis som din mamma var mot dig och dina syskon.

I vårt civila arbete med rehabilitering har du med ödmjukhet och vänlighet lotsat smärtpåverkade och oroliga patienter till lustfyllda aktiviteter och övningar som gett livslusten tillbaka. För allt detta har jag så innerligt älskat dig.

 

När vår 10 och sista jaktsäsong var till ända visade du tydligt att du inte mådde bra. Det ofrånkomliga och tyngsta beslutet var nödvändigt – du skulle inte lida, inte en endast dag.

I min famn fick du somna in

I mitt hjärta kommer du för alltid att vara i tacksamt minne bevarad.

Inte bara jakten är förbi – ett makalöst decennium är över.

TACK för allt älskade Nelli – du är så saknad.

 

 

Country Sports Salvinelli 26/2 2009 – 1/2 2021

(e. Sheena’s Porter u. SFTCH Roughshooters Abbey)