DIVAMANTEN

Under hösten fattade jag ett tveeggat beslut – Diva, som ju skadade sig mycket svårt för 4 år sedan och därefter inte alls varit på jakt, skulle nu få chansen igen. OM det så skulle bli det sista hon gjorde i livet så skulle hon få jaga kaniner. Sagt och gjort – och som hon jagade! Det var som om vi aldrig hade gjort ett fyra år långt uppehåll sedan hon var på toppen! Lydig, lyhört och totalt perfekt med sin vindhantering.
Ingen efterföljande hälta som jag befarat – inget besvär av ryggen – istället superlycklig och pigg. 
Å en jakt blev till ett par särskilt utvalda jakter, där jag inte ville riskera att hon skulle råka illa ut.
 
Diva har alltid varit en otroligt speciell hund. Det är liksom bara hon och jag…ja ås så faster och kaniner såklart. Men då är vi tillsammans och då är allting perfekt.
Att ställa upp med en 9 1/2 årig hund (faktiskt mer än så…) på ett mästerskap tror jag faktiskt ingen gjort förut. Än mindre placera sig i toppen tillsammans med supervälmeriterade med imponerande titlar GBFTCH; DKFTCH och SFTCH.
Min Divamant är allt speciell – faktiskt helt unik.
 
Att hon tilldelades pris för Årets bästa placerade springer samt Årets bästa svenskuppfödda springer gjorde ju naturligtvis inte saken sämre.
Å nu ska hon bli mormor för första gången.
 
Diva är den fjärde tiken i min linje efter SFTCH Sportsmans Lina, som är min stamtik. 
Divas mamma SFTCH Country Sports Arrietta är dotter till SFTCH Rougshooters Abbey som jag behöll från min första kull på Lina (då med mitt första kennelnamn Roughshooters).
Diva har en dotter som är SFTCH nämligen SFTCH Country Sports First Lady.  
Att Diva saknar en vinst i vinnarklass för att själv få sin SFTCH-titel är såklart lite snöpligt, men för min del behövs det inte. Hon har många gånger om bevisat sin storhet
Min Divamant
TACK Maria Tham för det underbara uttrycksfulla fotot på Diva

Min Divamant

TACK Maria Tham för det underbara uttrycksfulla fotot på Diva