TRISS I DIRIGERING 

Under helgen som gick arrangerade jag en första träningsomgång av tre med Åsa Norrby från kennel Perdix Gundogs. Åsa är enligt min mening (och numera även många andras!) den mest kompletta pedagogen för detta ändamål. Hon har, förutom ett helt gäng med labbar också spaniels (bland annat Country Sports Jingle Bells och Country Sports Primo Uomo) så hon vet verkligen att lägga upp övningar utifrån de olika rasernas förutsättningar och behov.
 
Lördagen var vikt åt spanielhundarna och för en gångs skull fick jag också själv möjlighet att vara med med mina yngre hundar – cockarna Saga och Tuff. Iskallt blÅSAnde ackompanjerade dagen, men vi fick alla jobba och tänka oss varma.
Från klockan 10 till kl 17 – och faktiskt ännu längre med givande eftersnack och hemläxor – drillade Åsa oss alla och gav oss massor av välmotiverade tips med jaktlig förankring. Jag har en stark känsla av att alla lämnade Häckebergas fina marker med en go känsla i kroppen.
 
Efter en gemensam middag på lördagskvällen för dem som ville (och det var det många som ville!) samlade söndagen ett gäng retrievers på olika nivåer i sin träning. Åsas enorma erfarenhet och flexibilitet gör detta möjligt då hon möter varenda ekipage utifrån just deras nivå och erfarenhet. En nog så utmanande uppgift, men den klarar hon galant. Detta gör att kommande träningstillfällen snabbt blev reserverade för alla vill ha mer och mer och mer av detta.
Det gör mig såklart väldigt glad för jag ser att just det jaktliga upplägget och ”tänket” är viktigt i hundträningen. Att man ska kunna lämna en träningsdag med inspiration och glädje i sinnet är en självklarhet för mig!
 
Är du sugen på att vara med? Det finns möjlighet att chansa på återbud/reservplats. Kommande datum är 18-19 maj, där lördagen är vikt åt spaniels och 20-21 juli där söndagen är vikt åt retrievers. För mer information se gärna Country Sports kennel -sida på Facebook.