Pele+Aya = sant

Tycke uppstod direkt kan man väl säga när Aya kom ned från Småland en stormig kväll. Tankarna har funnits ett tag hos husse Sten, men först nu var tiden mogen!
Aya, Country Sports Tartan är från Mollys första kull med supermeriterade Flushmore Pepper. Hon är 5 år och har hunnit jagas en hel del över. Aya är snabb och otroligt effektiv i tät terräng, ju taggigare och snårigare och tätare desto bättre – precis som sin mamma Molly.
Hon hjälper husse på stora fasanjakter och även mindre småviltjakter hemmakring i Småland men också i Skåne.
Hon är otroligt mild och vänlig till sinnet – precis som sin mamma Molly!
Aya är HD-rtg med B.
 
Pelé är den mysigaste, goaste och vänligaste man kan tänka sig. 3 år gammal i år blir han och ett överflöd av kärlek i sig. Påminner otroligt mycket om C S Bettinsoli (Solo) både till utseende och sätt. Kraftfull och mycket noga i sitt sök, tagit lite tid på sig att mogna, men i gengäld väldigt god kontakt och följsamhet, finfin apporteringsförmåga med bra näsa och systematiskt arbetssätt på kluriga apporter. Räds inga snår eller täta terränger- som det ska vara!
Pelé blev illa biten i (ja overkligt men sant I) sitt öga tidigt i höstas, så han är sparsamt jagad med denna säsongen pga lång läkningstid efter två ögonoperationer. I gengäld vet jag att han har perfekt syn – trots allt – och HD-resultat med A.
Pelés mamma är FTW Diva och pappa heter Helmsway Honourable Lad af Guns Choice.   
 
Pelé och Aya känns som en “perfect match” avseende spanielegenskaper. Båda har spanielns vilja att vara till lags i stor portion, superfina apporteringsegenskaper och framför allt det jag älskar hos mina hundar – makalös lust och total avsaknad av respekt för arbete i tät terräng. 
Kullen är beräknad till v 10/11 så nu är vi många som håller tummarna.
 
Kullen kommer att födas hemma hos mig i Skurup och omfattas av Country Sports kennels förmåner, såsom ett års träning inkluderat i valpköpet.