Kennelläger 2023, dag 1

I många många år har jag arrangerat träningsjakt för mina valpköpare med hundar som är klara för jakt. Att då få tillgång till premiärdagen på rapphöns är verkligen fantastiskt – The Golden 16th, som engelsmännen kallar dagen – känns verkligen högtidlig, då vi för första gången kommer ut på jakt med våra spaniels (ja om man inte jagar skogsfågel såklart!)
 
Till min hjälp hade jag eminente Lasse Sloth från i Danmark. Lasse har varit hos mig de senaste tre åren och konceptet faller fantastiskt väl ut för nu har han kunnat följa ekipagen sedan de kennel Havredalen ar valpar till färdiga jakthundar. 
I strålande sol – bitvis alldeles för varmt väder – gick vi i fina marker med närmast perfekt vilttillgång för yngre hundar.
Kullar från 2019 – 2021 var representerade och såklart några bonusbarn.
Dessutom hade vi säker hjälp från några av mina labradoruppfödningar som agerade apportörer/eftersök – stort tack till er som ställde upp.
 
KC VILT bjöd på mycket välsmakande lunch ute i det fria – STORT TACK till er för detta.
 
Att vara uppfödare är inte alltid en dans på rosor ,men med sådana här valpköpare och finfina hundar kan man inte bli annat än stolt.