GRATTIS på 2-årsdagen

Jag har haft två mycket omskakande valpningar under mitt uppfödarliv. Den ena var idag för 2 år sedan. En 5-rätters supé avnjöts på enastående vackra Coccoon Meetings tillsammans med mina labradorvalpköpare, som hade haft sin första dag på kennellägret.
En märklig känsla infann sig och jag gick iväg för att kolla min telefon. Allt hade varit lugnt hemma under dagen och det var inte riktigt dags för Emma (C S Magic) att föda än på några dagar.
 
På telefonskärmen ser jag flera missade samtal från världens bästa hundvakt – pappa Ingvarsson. Något har alltså hänt. Magkänslan hade varit rätt – och mycket riktigt – hemma i valplådan låg det en valp. Alldeles för tidigt född, men vid liv. 
 
10 mil hemifrån, mitt i en middag med god mat och dryck. Hur skulle jag komma hem? Underbara Tore kör mig hem, en resa som kändes oändligt lång, med pappa i luren hela vägen för att följa förloppet. Inga fler valpar kom – inte förrän kl. 4 på morgonen!
 
Sju finfina valpar blev det, alla vid god vigör och starka, trots sin tidiga ankomst. Två av dem stannade i min ägo, även om grabben bor hos fodervärd. Pappa heter SEJ(J)CH Elderdale Ace.