Funny Coloured Allsort & SFTCH Briarwisp Bomber af Guns Choice

Jaktcockrarna Funny & Flash blir en upprepad kombination från 2019 och 2020. Dålig fantasi? Tja – eller så väldigt bra avkommor. 2019 blev det ju tyvärr bara en valp, men vilken valp sedan. Detta blir kanske Funnys sista kull och jag vill verklige själv ha en tik från denna kombination då valparna jag följt är precis sådana cockrar jag vill se, både i hemmet och på jakten.
 
Funny är den mest lojala och tillgivna cocker man kan tänka sig. Hon gör alltid sitt bästa, går i alla typer av terräng och har en fantastisk markeringsförmåga samt förmåga att självständigt följa upp löpor och ta s k “runners”.
Funny älskar allt och alla, vill helst vara i centrum på klassiskt cockermanér och ses alltid med något i munnen.
Hon väger knappt 9 kg, så en liten cockertös med spänst i benen. Allra helst hoppar hon upp i min famn för att vara så nära som möjligt.
Funny vann öppenklass jaktprov 2019 och fick veckan efter ett CoM på JSKs mästerskapsprov.
Funny gör verkligen skäl för sitt namn!
 
Flash – SFTCH dubbla mästerskapsvinnren Briarwisp Bomber af Guns Choice –  är en mycket stabil och säker hane, som i fem år förts till topplaceringar på jaktprov (vunnit svenska cockermästerskapet 2 ggr) och jagats mycket med. 
Jag har följt honom på både prov och jakt i alla år och han är en ovanlig cocker i det att han är så makalöst stabil – och tyst!
 
Jag har haft förmånen att rå om honom under ett par månaders tid och fick då även möjligheten att lära känna “hemmahunden” Flash, vilket var lika tillfredsställande som att se arbetshunden.
 
Flash och Funnys valpar från 2019 och 2020 finns att se om man är intresserad.
Funny har HD C och Flash HD A.

Funny beräknas komma i löp under februari månad, 2021.

Kombinationen har tidigare gett svarta och leverfärgade valpar, men precis som med allt annat på cocker så kan man alltid vara säker på att man kan bli överraskad. Både Funny & Flash bär på flera färggener.