Country Sports valpar 2022    

Så har då sista valparna lämnat kenneln. Det blev en något mer utsträckt valptid än vad jag tidigare trott, men om man exporterar valpar, så ska de ha rabiesvaccin och pass, vilket innebär att de minst är 15 veckor när de kan flytta hemifrån.
I år har jag haft förmånen att få skicka valpar till så många nya platser i Europa och även utanför, något som jag såklart är väldigt stolt över. Det är väl en uppfödares dröm att få gott renommé – så pass att man är beredd att åka över halva jordklotet för att få hem en valp!
Och det är precis vad som hänt i år – jag har skickat en valp till USA, där hon ska få jaga fasaner precis som vi gör hemma i Sverige. En valp har flyttat till Finland, en till Norge och en till Tyskland. Snacka om stor familj!
 
Tikarna jag har är fantastiska mammor. Omsorgsfulla och hängivna. De tar också hand om varandras valpar och Gnista som fick sin första kull i år har varit en enastående extramamma till samtliga valpar som varit på gården. 
Exa och Funny har fått sina sista kullar och jag är så glad att jag har möjlighet att behålla en tik från dem båda, så att deras gener – förhoppningsvis – kan föras vidare.
 
Många är det som inte kunnat erbjudas en valp i år och jag är så tacksam för att ni väljer att stå kvar på intresselistan i väntan på nästa kull.
Å när kommer då nästa kull och vad blir det för kombinationer?
 
Planerna för 2023 är redan igång och först ut blir Skumpa som kommer att paras med Vild senvintern 2022. Ev kommer ytterligare någon labradorkull under tidig vår.
 
På spanielsidan blir det Country Sports PrimaDonna som ska paras för första gången. Hon gjorde en makalös jaktprovssäsong 2021 och imponerar stort på mig med sin jämnhet och de andra egenskaperna jag sett från mamma Diva. I skrivandes stund är inte hane helt bestämd ännu, men det blir så klart något alldeles extra till lilla Prima.
Country Sports Abby, Primas lillasyster kommer också att paras – troligen med Country Sports Porthos, som lämnat en mycket trevlig kull med C S MacDuff.
 
Om löpen kommer rätt i tiden så kan det bli ytterligare någon kull längre fram 2023. 
 
Vill du också vara med i familjen Country Sports? Hör av dig i god tid så vi kan bekanta oss med varandra.