Alldeles för tidigt – alldeles förfärligt    

Du var på något sätt alldeles för bra för att vara sann.

En naturbegåvning de luxe.

Ingenting – absolut ingenting var ett hinder för dig – möjligtvis att du inte kunde ta dig fram fortare än ditt eget max.

Från starten i valplådan utmärkte du dig och jag visste med detsamma att du var den som skulle få stanna – ingen annan vågade ta dig – så mycket fart och galenskap redan då.

Å så fortsatte det -fart och galenskap, men i behärskad form – precis som jag vill ha det.

 

En finfin kull valpar fick du och vilken enastående mamma du var. Att du under din mammaperiod höll dig lugn och sansad var något av ett under, men du maxade liksom mammalivet och var verkligen fantastisk.

Så mycket kärlek. Till de små och till alla som kom och hälsade på.

 

När stövarsjukan slog till och du plötsligt gick och la dig ner så visste jag meddetsamma – du var verkligen sjuk. Tack vare din starka fysik och livsglädje och såklart våra lyhörda och fantastiska veterinärer så reste du dig och kom tillbaka till livet.

Du gav mig förra årets i särklass bästa jaktupplevelser efter både din och min egen hemska sjukdomsperiod. För detta kommer jag att var dig evigt tacksam. Vilka minnen!

 

Lika tacksam kommer jag att vara för att ödet förde en av dina avkommor tillbaka till oss och för att jag valde att behålla honom. I honom ser jag dig igen.

 

TACK min fina vackra tös för den alldeles för korta tid vi fick tillsammans.

Du maxade varje dag och varje minut, ända in i det sista.

Din ständigt viftande svans följde med ända till sista andetaget.

Ditt huvud mot min hals

Ditt hjärta mot mitt

Vila nu och fortsätt sedan flyga fram bland molnen i hundhimlen.

 

För alltid i mitt hjärta – Country Sports Ace of Hearts

2018 -2022