En UniQ hund

I april i år köpte jag tillbaka C S UniQ, aka Bilbo, från Pärlas kull med DKFTCH SFTCH Flushmore Pepper. Under våren fick han acklimatisera sig till sitt nya liv hos mig och de andra hundarna. Så fort vi började träna började han slå upp sin svans. I juli, mitt i varmaste högsommarvärmen fanns det ingen annan utväg än att amputera honom för att inte infektionen i den sönderslagna delen av svansen skulle bli värre och göra skadan större.
 
Med anledning av värmen blev ju föstås läkningprocessen väsentligen förlängd och alla möjligheter till träning och bad uteblev.
Glädjen var därför stor när jag äntligen kunde börja jobba med honom igen och vi två åkte till England några dagar för intensiv bootcamp.
 
Trots i princip uteblivna förberedelser så visade han på en fantastisk näsa och superfin förståelse för vinden och samarbetade väldigt väl, trots alla nya moment med andra hundar och flera bössor.
När vi kom hem fick det bli ett par dagars vila innan vi gick ut på jakt tillsammans igen. 
 
Bilbo har en enastående fysisk styrka och uthållighet och vill verkligen göra sitt bästa. Jag ser så mycket fram emot att få polera upp honom under hösten.